Cari Blog Ini

Nederland Sluit Oefencampagne Af Met Overwinning Op Ijsland

Nederland sluit oefencampagne af met overwinning op IJsland

Uitzwaaiwedstrijd richting EK 2024

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond in Rotterdam een oefenwedstrijd tegen IJsland met 2-0 gewonnen. De wedstrijd was de laatste voorbereiding op het EK 2024 in Duitsland. Virgil van Dijk was verantwoordelijk voor beide doelpunten.

Sterk begin

Nederland begon sterk aan de wedstrijd en creëerde al snel enkele kansen. In de 15e minuut was het raak toen Van Dijk een corner binnenkopte. De verdediger was ook verantwoordelijk voor de 2-0 in de tweede helft, ditmaal met een schot van dichtbij.

Oefencampagne afgesloten

Met de overwinning op IJsland sluit het Nederlands elftal de oefencampagne af voor het EK 2024. Volgende week speelt Oranje nog een oefenwedstrijd tegen Canada, waarna de definitieve selectie voor het EK wordt bekendgemaakt.

Uitzwaaiwedstrijd

De oefenwedstrijd tegen IJsland was ook een uitzwaaiwedstrijd voor het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt op 14 juni 2024 de eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne in de Johan Cruijff ArenA.